Engineering

Automatisering roept altijd vragen op: Wat wil ik automatiseren, wat is er mogelijk , wat moet ik investeren en hoeveel levert het op?

Zonder een gedegen advies blijven dit tot aan de implementatie onbeantwoorde vragen. De ervaring heeft ons geleerd dat deze vragen in een eerder stadium al van een antwoord voorzien moeten zijn. De medewerkers van Avispa-IA adviseren u graag over de technische mogelijkheden en onmogelijkheden van uw vraagstuk.

Avispa kan de engineering van de besturing uitvoeren volgens gedetailleerde specificaties, maar ook als slechts de werking en/of de functievereisten bekend zijn.
Het ontwerpproces is gestructureerd en volledig gedocumenteerd. De project-documentatie wordt geschreven in heldere, begrijpelijke en duidelijke taal.
Het gehele project wordt, voor zover mogelijk, bij Avispa-IA in de werkplaats onderworpen aan een uitgebreide "hardware- en software test" voordat het op locatie wordt afgeleverd. Hierbij wordt de machine of het proces zoveel mogelijk gesimuleerd om een zo realistisch mogelijke test te kunnen uitvoeren.
Deze werkmethode van Avispa-IA zorgt ervoor dat de benodigde tijd om de installatie in bedrijf te stellen tot een minimum wordt beperkt, wat kostenbesparend en efficiënt is.

Industrie

Voor industriële automatiseringsvraagstukken heeft Avispa-IA ruime kennis van proces- en machinebesturingen in verschillende industrieën zoals afvalverwerkende en milieutechnische installaties (biogas-opwerking) en crew trainers/simulatoren voor defensie-doeleinden. De technische automatisering bestaat uit het aansturen, beheren, berekenen en controleren van processen en machines.

De toegepaste technieken bij Avispa-IA voor de realisatie van industriële automatisering zijn PLC, HMI en SCADA systemen van diverse gerenommeerde merken.
Processen worden volledig klant specifiek doorgesproken. Ook de P&ID schema's kunnen door ons ontworpen en getekend worden.
Hard- en software engineering en panelenbouw in eigen beheer vragen veel specifieke kennis van het totale engineeringsproces zelf en van de verschillende automatiseringssystemen.

Gebouw automatisering

Voor gebouw automatisering maken we gebruik van het KNX communicatie systeem, dé wereldwijde standaard voor woning- en gebouw controle. Voor het programmeren van het KNX systeem gebruiken we het ETS4 software systeem. Ook vanuit onze partner Blok Techniek is er ruime ervaring in de verschillende hardware van onder meer Schneider Electric. Het maakt niet uit wat voor soort gebouw KNX behoeft, een kantorencomplex, woonhuis of een school, Avispa-IA opent compleet nieuwe mogelijkheden voor het beheren van gebouwen tegen acceptabele kosten.