Referenties

Van Halteren Defence

Voor van Halteren Defence hebben we verschillende projecten mogen uitvoeren. Op het gebied van simulatie en training worden bij Van Halteren Howitzer Crew Trainers en Mortier simulatie trainers (MORSIM) gemaakt. Avispa-IA verzorgt hierbij de besturing voor de simulatoren.

Voor meer informatie: http://www.vanhalteren.com/nl/defence

Zeevisgroothandel A. van de Groep en Zonen b.v.

Bij de firma van de Groep staat een biogas centrale waarvan Avispa-IA voor de besturing diverse onderdelen in beheer heeft. Voor het opwerken van biogas uit de vergisters naar gas met aardgas kwaliteit dat terug geleverd wordt aan het aardgas net.

De biovergistingsinstallatie in Spakenburg is de eerste die draait op voedselresten en afval. Maar liefst 3.500 huishoudens kunnen hiermee van gas worden voorzien.

Het biogas gaat eerst door een opwaardeerinstallatie. De stoffen die er niet in thuishoren worden er uit gehaald. Via allerlei bewerkingen moet het dezelfde kwaliteit krijgen als aardgas. Daarna gaat het door een zogeheten poortwachter, een door netbeheerder Stedin ontwikkelde installatie, die het ontwikkelde gas test en het alleen tot het reguliere gasnet toelaat als het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Zo produceert Van de Groep nu 6 miljoen kubieke meter gas per jaar, waarmee in Spakenburg onder andere de dagelijkse maaltijden wordt gekookt.